Suit op med skræddersyet jakkesæt!

Nu er der ikke lang tid til, at det igen er ”International Suit-up day! Dette er for mange en ukendt begivenhed, som afholdes årligt d. 13. oktober. Begivenheden går ud på, at man ifører sig sit bedste jakkesæt – helst sit skræddersyet jakkesæt – og gør sig lidt lækker for sin kæreste, sine kollegaer og omverden. I brancher inden for bl.a. handel og salg er det måske meget almindeligt at iføre sig et jakkesæt på daglig basis, men for håndværkeren, kan der gå meget langt imellem, at man hopper i sit jakkesæt. Dette er en kæmpe skam, da jakkesættet er en flot beklædning til alle mænd, og som regel giver det også de fleste mænd et ekstra skud selvtillid, at være iført et jakkesæt – især hvis man har lagt de sidste kroner og fået sig et skræddersyet jakkesæt.

Ligesom kvinders kropsformer kan variere meget, er det også ofte tilfældet for mænd. Nogle har korte ben, nogle har brede skuldre og nogle mænd har lidt mere på sidebenene end andre. Derfor kan det at iføre sig et jakkesæt medføre visse negative associationer, hvis man kan mærke, at det nogle steder ikke sidder som det skal, hvilket ofte er tilfældet, hvis man køber sit jakkesæt som stangmodel. Nogle gange kan man også opleve folk som nærmest svømmer i sit jakkesæt, og det er slet ikke meningen med denne noble beklædningsgenstand. Derfor er der så meget desto bedre grund til at anskaffe sig et skræddersyet jakkesæt, hvis man endelig skal investere i et jakkesæt, der kan holde mange år frem i tiden.

De 3 stilarter inden for jakkesæt

Både når det kommer til almindelige og skræddersyet jakkesæt skelner man mellem amerikanske, engelske og italienske snit i jakkesættet. Det amerikanske jakkesæt forbinder man ofte med et lidt løsere snit og det er skåret med naturlige skuldre, og man har ikke læg i bukserne. Det engelske jakkesæt er ofte mere figursyede og skuldrene er kendetegnet ved at være mere definerede, mens det italienske jakkesæt er slankere skåret i både bukser, skuldre og talje.

Individuelle behov og ønsker imødekommes

Tidligere blandede man ikke stilarterne, men i dag er der praktisk talt ingen regler for, hvad der kan lade sig gøre, når man skal anskaffe sig et skræddersyet jakkesæt. Man kan sammensætte det helt som man har lyst til, hvilket både omfatter snit, farve, striber/tern, for i jakken og mange andre små detaljer. Dette er selvfølgelig kun en mulighed, hvis man vælger at købe et skræddersyet jakkesæt, da man ellers er tvunget til at købe hele sættet som en helhed. Hvis man for eksempel har brede skuldre, slank talje og store lår kan dette medføre, at jakken enten bliver for stor over skuldrene eller at bukserne bliver for stramme, hvis man skal købe jakkesættet som sæt. Det svarer til, at man ikke kan købe den ene sko i størrelse 43 og den anden i størrelse 44, men hvis man går til sin skrædder, kan dette undgås ved at købe et skræddersyet jakkesæt, hvor man bliver målt fra top til tå, så stoffet sidder lige præcis som kunden ønsker, hvad enten der er tale om et amerikansk, engelsk eller italiensk snit i jakkesættet.

Du kan stadig nå at få dig et almindeligt jakkesæt eller skræddersyet jakkesæt inden suit-up day, hvis du skynder dig. Hos Anne Spang kan du både finde inspiration og få en opmåling, så du er klar til at fejre begivenheden med stil.