Semai skolen – Studienord

Studienord er en del af Semai skolen og de tilbyder forskellige former for uddannelser. Det er uddannelse kombineret med aktiviteter for unge mellem 15-26 årige. Studienord hos Semai skolen dækker meget mere end bare indlæring. Der bliver sørget for at du får læring samtidig med at du udvikler dine sociale kompetencer.

Det specielle ved studienords uddannelser på Semai skolen, er at tilbuddene er specielt tilrettelagt efter dine behov i forbindelse med skolens linjer og valgfag. Semai skolen sørger for at gå hele vejen for at nå målene for den enkelte elev.

Studienord på Semai skolen hører ikke under det ordinære uddannelsessystem da der menes at skolen ikke er parat endnu. Men på Semai skolen går man meget op i udvikling og god læring. Formålet med studienord som hører ind under Semai skolen er at føre de unge videre i livet med støtte og udvikling.

Skolens værdigrundlag

Det er vigtigt at studienord på Semai skolen tilbyder alle de nødvendige ressourcer der behøves. Eleverne skal føle sig trygge og værdsat, da de fleste unge kommer fra steder hvor det har været svært at leve op til de krav og forventninger som der var stillet.

Derfor har Semai skolen valgt at sætte fokus på målet og forudsætningerne for den enkelte elev og de fremtidige muligheder. Der vil altid blive lagt individuelle møder mellem forældre og UU-vejledere for at tilrettelægge individuelle forløb. På den måde hjælper Semai skolen hver enkelt elev på vej til at uddanne sig og blive selvstændig til et bedre og mere voksenliv.

Hos studienord på Semai skolen er det vigtigt at man lærer de unge hvilke muligheder de har i voksenlivet.

Individuel uddannelse

Studienord på Semai skolen tilbyder en uddannelse som er individuelt dybdegående og er tilrettelagt lige efter dit behov. Det er en 3 årig uddannelse hvor alle mål og forudsætninger bliver sat på forhånd. Det er vigtigt at man hos studienord på Semai skolen holder et højt faglig niveau med udvikling af sociale og faglig kompetencer.

Hos Studienord på Semai skolen får du blandt andet mulighed for at prøve kræfter i erhvervslivet i den virkelige verden for at få det store overblik. Uddannelsen på studienord hos Semai skolen tager udgangspunkt i dem som har udviklingsforstyrrelser, sociale og emotionelle forstyrrelser, indlæringsvanskeligheder og psykiske vanskeligheder. Studienord på Semai skolen tager hånd om problemerne og sørger for at de bliver behandlet på den rigtige måde i forhold til den unges udvikling.

Da aktiviteterne på Semai skolen også hører med i uddannelsesforløbet, har den unge bedre mulighed for at åbne sig op for sine sociale kompetencer. Samtidig med at det faglige niveau bliver holdt højt.

Fokusområder

På Semai skolen er det vigtigt at der er størst fokus på det selvstændige liv og hvordan det bliver udviklet på den bedste måde. Du kan vælge mellem 4 forskellige linjer som er kombineret med valgfag. På den måde kan man tilrettelægge en uges skema efter den individuelles behov og ønsker. De 4 retningslinjer på studienord som er under Semai skolen har hver deres fokusområder; håndværk, kreativ design, Køkken- ernæring og service og studieforberedende linje. Du kan vælge et af disse retningslinjer og kombinere det med valgfag. Studienord som hører ind under Semai skolen sørger for at du får det bedste ud af uddannelsen med mange lærerige oplevelser som kan hjælpe dig på vej ud i voksenlivet.

Når du skal vælge valgfag hos studienord som er under Semai skolen, har du flere muligheder til at kombinere din retningslinje med. Det giver dig mulighed for at gøre det mere fleksibelt for dig og give dig mulighed for at udvikle dine egne kompetencer og evner.