Lind og Risør har armene i vejret efter opblomstring

Både Lind og Risør og byggebranchen generelt har i flere år under finanskrisen haft det hårdt, eftersom mange kunder har måttet trække sig fra eksisterende byggeplaner, når privatøkonomien kollapsede. Nye tal fra Licitationen indikerer dog, at Lind og Risør samt landets øvrige typehuseproducenter kan begynde at ånde lettet op. I Licitationens brancheanalyse af 30 virksomheder, hvor blandt andet Lind og Risør udtaler sig, deler konkurrerende virksomheder også det positive syn på fremtiden.

Administrerende direktør i Lind og Risør, Jesper Lind, udtaler: ”Vi forventer, at vi fortsætter fremgangen, så både omsætning og resultat bliver endnu bedre i både 2015 og 2016. Vi ved jo, hvilke projekter vi sætter til salg, så med mindre verden ramler sammen, kan vi se, hvad vi har i pipeline”, udtaler Jesper Lind sig til Licitationens brancherapport.

Opførelse af 93 nye arkitekttegnede boliger

For arkitekt- og byggevirksomheden Lind og Risør, der har hjemmebane i Taastrup, har man i slutningen af 2014 netop færdiggjort planerne om et byggeprojekt på 93 nye boliger i Fredensborg. Boligerne, som Lind og Risør har planer om at opføre, skal ligge på grunden, hvor Asminderød Skole i dag ligger placeret, og grunden som Lind og Risør har købt til opførelsen måler, udover selve skolen, 58.000 kvadratmeter. Lind og Risørs byggeplaner omfatter i alt 36 rækkehuse i to plan og 34 rækkehuse i et plan. Udover disse rækkehuse vil Lind og Risør også sætte 23 parcelhusgrunde til salg, men før at Lind og Risør kan påbegynde disse initiativer, skal man have revet den gamle Asminderød skole ned.

Proceduren i Lind og Risør vil være, at man først sætter et hegn op og afspærrer området, så Lind og Risør derved kan sikre, at der ikke kommer til at ske ulykker under nedrivningen af den gamle Asminderød skole. Til dette formål har man i Lind og Risør ansat en uafhængig miljøkonsulent, der skal stå for det overordnede ansvar i nedrivningsprocessen. Grunden til at Lind og Risør netop har valgt en uafhængig miljøkonsulent til at have det overordnede ansvar for nedrivningsprocessen, er, at han skal hjælpe til at sikre, at ingen af byggegrundene, som Lind og Risør har planer om at bygge på, vil have anmærkninger om forurening. ”Det er noget, som vi altid sørger for, inden vi begynder selve konstruktionen af bygninger. På denne måde kan vi hos Lind og Risør altid garantere vores kunder, at de ikke kommer til at få problemer, når de først har købt og er flyttet ind i boligerne”, fortæller Claus Granholm, der er markedsføringsdirektør hos Lind og Risør.

Boliger fra Lind og Risør erstatter byggesjusk

Som arkitekt- og byggefirma er det altid med en smule vemod, når Lind og Risør må rive gamle bygninger ned, da bygningerne er udfaldet af en arkitektonisk stilart, og dermed et stykke kunsthistorie i mursten, men for Asminderød skole havde der tidligere været problemer. Asminderød skole i Fredensborg har tidligere haft problemer efter en akut vandskade, og efter en grundig gennemgang blev det konstateret, at fugten havde været til stede længe før selve vandskaden. Man fandt ud af at bygningen ikke havde været tilstrækkelig drænet, og at der var problemer med opstigende fugt flere steder, hvilket også gjorde beslutningen om nedrivningen lettere for Lind og Risør. ”Efterhånden blev det vanskeligt at skabe tillid til at problemerne kunne håndteres forsvarligt”, udtalte skoleinspektør Lars Kyndesen, i årene inden Lind og Risør endeligt opkøbte grunden med formålet at konstruere nye boliger.

Problemerne med Asminderød skole viser entydigt, hvordan problemer kan opstå, hvis man ikke sikrer at byggeforholdene lever op til en vis standard. Af samme grund går man hos Lind og Risør aldrig på kompromis med kvaliteten i hverken planlægning, materialevalg eller den mangeårige erfaring fra håndværkere, som man stiller krav til i Lind og Risør.

Hos Lind og Risør regner man med, at de første huse står klar til indflytning i sommeren 2016, og Lind og Risør glæder sig til at kunne skabe arkitekttegnede drømmeboliger for 93 nye boligejere.

Hvis man selv har fået lyst til at høre mere om arkitekttegnede kvalitetsboliger fra Lind og Risør, er man altid velkommen til at tage telefonisk kontakt på tlf. 43 32 00 00 for et uforpligtende møde.

Lind og Risørs hjemmeside om drømmeboliger kan man yderligere findes inspiration til den kommende drømmebolig.