Køber du ny bolig, så tegn en ejerskifteforsikring, inden det er for sent

At finde ny bolig er ikke nogen nem sag. Man skal helst komme af med den gamle, og man skal finde et nyt sted, hvor man har lyst til at flytte ind. Og selvom man har fundet, hvad der virker til at være drømmeboligen, kan virkeligheden nogle gange være lidt en anden. Som køber af ny bolig kan man nemlig aldrig vide sig helt sikker på, om man kommer til at købe katten i sækken. Der kan senere hen vise sig at være skader på boligen, som man ikke kan se med det blotte øje, men som alligevel har betydning for beboelsen. De kaldes populært for skjulte skader, og udbedringen af sådanne skader kan være utroligt dyr. Er man ved at købe ny bolig, bør man derfor tegne en ejerskifteforsikring.

Ejerskifteforsikring – hvad er det?

Man kan kun tegne en ejerskifteforsikring, hvis sælger tilbyder det. Som udgangspunkt er det nemlig sælgers ansvar med de skjulte skader. Det er det, indtil vedkommende sørger for at få udarbejdet en el- og tilstandsrapport samt tilbyder at betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring på markedet. Hvis du som ny boligejer får et sådan tilbud af sælger, bør du altså tage imod det. En ejerskifteforsikring er nemlig den eneste måde, hvorpå du kan dække dig ind, hvis der skulle vise sig at være skjulte skader på din nye bolig. Det kan som sagt blive utroligt dyrt, hvis man selv skal betale for udbedringen af de skjulte skader på boligen. Derfor kan det anses som værende en investering at tegne en god og dækkende ejerskifteforsikring. Man skal dog være opmærksom på, at selvom man vælger en dyrere ejerskifteforsikring, er sælger stadig kun forpligtet til at betale for halvdelen af den billigste pris.

Beskyt dig mod skjulte skader

Skjulte skader kan være mange ting. Som det ligger i ordet, er det skader på boligen, som ikke umiddelbart kan ses og som derfor ikke fremgår af el- og tilstandsrapporten. Ikke desto mindre er der tale om skader, og de kan have konsekvenser for beboerne. Derfor skal skjulte skader som udgangspunkt altid udbedres. Har du en ejerskifteforsikring, vil den gå ind og dække dine skjulte skader. Det kan eksempelvis være dækning af ulovlige elinstallationer, revner i murene eller huller i taget. Da det ofte er dyrt selv at skulle sørge for udbedringen af den slags ting, kan det godt betale sig at tegne en ejerskifteforsikring. Dog er det ikke helt ligegyldigt, hvilken ejerskifteforsikring man vælger. Vælger du den forkerte ejerskifteforsikring, kan du risikere, at den slet ikke dækker den skjulte skade, som måske findes i din bolig.

Vælg den rigtige forsikring

Man skal altså tænke sig om, inden man blot tegner den første, den bedste ejerskifteforsikring. Da mange nye boligejere vælger at tegne en ejerskifteforsikring, er der efterhånden mange udbydere at vælge imellem – og ikke alle er lige gode. Selvom alle forsikringer dækker efter den samme lov, er der store individuelle forskelle. I yderste konsekvens kan det forkerte valg betyde, at du slet ikke bliver dækket ind af din ejerskifteforsikring, selvom du finder skjulte skader på din bolig. Desværre er det heller ikke sådan, at den dyreste ejerskifteforsikring også er den bedst dækkende. Hvis man vil være sikker på, at man tager det rigtige valg af ejerskifteforsikring, må man altså indhente tilbud fra forskellige udbydere. Kun på den måde kan man sammenligne og finde frem til den ejerskifteforsikring, der passer bedst til netop ens situation.

Indhent et tilbud hos Dansk Boligforsikring

Når du går i gang med arbejdet med at finde den rigtige ejerskifteforsikring, kan du med fordel indhente et tilbud fra Dansk Boligforsikring. I modsætning til mange andre udbydere er Dansk Boligforsikring, som det fremgår af navnet, specialiserede inden for boligforsikringer. Derfor kan du være sikker på at komme i kontakt med nogen, der har forstand på branchen, når du tegner din ejerskifteforsikring hos dem. De har desuden en smart funktion på deres hjemmeside, hvor du kan udfylde nogle informationer og få et uforpligtende tilbud på en ejerskifteforsikring inden for blot 24 timer. Hvis du alligevel er ved at vælge ejerskifteforsikring, er der altså god grund til også at indhente et tilbud fra Dansk Boligforsikring.

Overvej en udvidet forsikring

Den almindelige ejerskifteforsikring er velkendt blandt danskerne. Men vidste du, at der også findes en udvidet model? Hvor en almindelig ejerskifteforsikring dækker i blot 5 år, er du med en udvidet forsikring dækket i hele 10 år. En udvidet ejerskifteforsikring dækker desuden også skader på grunden, fx i form af forurening eller ulovlige kloakinstallationer. Hvis du vil være sikker på, at du er godt dækket ind, er en udvidet ejerskifteforsikring et godt valg. Det sikrer, at du som ny boligejer kan sove trygt om natten. Hos Dansk Boligforsikring kan du indhente tilbud på begge typer, så du er sikker på, at du får valgt den rigtige ejerskifteforsikring.