Kikkertundersøgelse med nyeste teknik

Det er ikke altid, at alle sundheds- og helbredsmæssige undersøgelser foretages på hospitaler. Ofte vil mange af disse undersøgelser kunne blive foretaget på private klinikker, og i mange tilfælde er der derfor også væsentligt tid at spare.

Kikkertundersøgelse på specialklinik

Eksempelvis tilbyder en specialklinik nord for København at foretage en kikkertundersøgelse som gastroskopi- og koloskopiundersøgelser samt behandling af åreknuder.

En kikkertundersøgelse kan både udføres som det, der kaldes gastroskopi og som koloskopi. Det smarte ved at få foretaget en kikkertundersøgelse på en specialklinik er bl.a., at undersøgelsen er forholdsvist hurtigt udført, og man derfor ofte kan få tid med det samme. Privatklinikken har alt det nyeste udstyr til rådighed, og man kan derfor også kigge med på en skærm ved gastroskopi og koloskopi.

Hvordan udføres gastroskopi og koloskopi?

Gastroskopi er en kikkertundersøgelse af maven, spiserøret eller tolvfingertarmen. Kikkertundersøgelsen udføres ved at føre et gastroskop ind via et næsebord, og gastroskopi repræsenterer den nyeste teknologi indenfor kikkertundersøgelser.

Koloskopi er en kikkertundersøgelse af tyktarmen, der kan bl.a. kan screene for tyktarmskræft. Undersøgelsen ved koloskopi er forholdsvis ukompliceret og kan overstås på mellem 15 og 45 minutter.

Alt omkring en kikkertundersøgelse såsom gastroskopi og koloskopi er udførligt beskrevet inde på specialklinikkens hjemmeside, hvor man også finder kontaktoplysninger til klinikken. Har man spørgsmål om en kikkertundersøgelse, er man altid velkommen tilat ringe eller skrive til klinikken og høre nærmere.

Hvor koloskopi som beskrevet kan undersøge forskellige sygdomstegn og tilstande i tarmen, så kan gastroskopi avendes til undersøge årsager ved synkebesvær, mavesmerter og halsbrand.

Udover en udførlig guide omkring de forskellige kikkertundersøgelser, så finder man også en patientvejledning, der forbereder patienten til undersøgelse. Ofte er det nødvendigt at faste og til undersøgelse, og man det er ofte påkrævet, at man ikke indtager fast føde i en periode op til den forestående kikkertundersøgelse.

Alt dette, og meget mere kan man også læse om på klinikkens hjemmeside.