Hvad skal du vide om ejerskifteforsikringer, før du tegner?

Hvis du overvejer, hvorvidt du skal tegne en ejerskifteforsikring, vil du formegentlig gerne have svar på nogle af de spørgsmål, du måtte sidde inde med. Forsikringer generelt er et komplekst område, hvorfor man som forbruger ofte kan sidde tilbage som et stort spørgsmålstegn. Det nemlig svarene på disse spørgsmål, som kan hjælpe dig med at vurdere, hvad du kan bruge den konkrete forsikring til, og om det er nødvendigt. Her tager vi udgangspunkt i ejerskifteforsikringen.

Det første, der er godt at vide, er, hvorvidt ejerskifteforsikringer er lovpligtige. Og det korte svar er, at det er de ikke. Du er altså ikke tvunget til at tegne. Der er dog rigtig mange boligejere – eller renere sagt kommende boligejere – der vælger at bruge de ekstra penge på en ejerskifteforsikring. Den kommer da også i spil i hver femte hushandel ca., hvorfor man godt kan forstå tendensen.

Og hvad så med dækningen?

Dækker ejerskifteforsikring kloak? Dækker ejerskifteforsikring skimmelsvamp? Og hvad med revner i væggen og fugt i kælderen? Dækning er en af de områder, som danner grobund for mange spørgsmål og mange tolkninger. Og i mange tilfælde vil det da også være umuligt at svare på, hvorvidt en konkret skade er dækket af ejerskifteforsikringen – det kommer nemlig meget an på den individuelle situation og den konkrete vurdering. En skade skal altid besigtiges, så udfaldet vil selvfølgelig afhænge af, om bestemte forhold er opfyldt.

Det bedste du kan gøre er derfor at nærlæse forsikringsbetingelserne på din forsikring. Vil du vide mere om dækningerne på de konkrete skader samt se eksempler på, hvad en ejerskifteforsikring har dækket, kan du eksempelvis tage et kig på Dansk Boligforsikrings hjemmeside. Her er der samlet en FAQ.