Gør noget ekstra for dine ansatte og få en bedre arbejdsplads

En god arbejdsplads er først og fremmest kendetegnet ved tilfredse og glade medarbejdere. Medarbejdere, der er glade for deres arbejdsplads, har mindre tendens til at blive fristet af andre jobtilbud. Og i dag – hvor man typisk skifter arbejdsplads hyppigere end tidligere – er det vigtigt at fastholde de medarbejdere, man har. Det kræver dog, at man gør en indsats og skaber de rigtige rammer. Det er der mange måder, man kan gøre på. Sammenholdet er vigtigt, chefens ledelsesstil er vigtig, muligheden for ansvar er vigtig, og personalegoder er vigtige. Der er selvsagt mange andre ting, man kan nævne. Hvad der er vigtigt afhænger også meget af den enkelte. Én af de ting, du som ansvarlig, forholdsvis hurtigt kan sætte i gang, er en frokostordning.

Fordele ved fast frokost for alle

Det er forskelligt, hvordan frokostordninger varetages på arbejdspladser. Nogle steder vil det være gratis for den enkelte medarbejder, andre gange vil man betale et fast beløb i måneden, hvor frokosten så er inkluderet. Lige meget hvilken tilgang, der indtages, kan frokosten være med til at gøre arbejdspladsen bedre. Det er først og fremmest en god måde for medarbejdere på tværs af virksomheden at mødes til noget socialt. Det giver også en god fællesskabsfølelse, at alle ansatte er en del af ordningen. Sidst men ikke mindst kan det både spare penge og tid for den enkelte.

Hvis frokosten ikke er inkluderet på arbejdspladsen, vil det kræve tid for medarbejderen at skulle forberede noget hjemmefra. Og hvis der eksempelvis kantineordning på arbejdet, vil det blive en dyrere post. Det er altså et personalegode, som kan gavne medarbejderne på flere fronter.

Frokostordningen kan også være en fordel for chefen

Det er ikke kun de ansatte, der nyder godt af frokostordningen. Hvis man ser det ud fra et ledelsesperspektiv, kan nærende mad føre til højere produktivitet. Og det samme kan tilfredse medarbejdere. Det kan altså komme forretningen til gode, hvis man vælger at gøre noget ekstra for sine ansatte. Du kan læse mere om, hvorvidt frokostordningen kan trækkes fra i skat, her.

I forlængelse af pointen med at fastholde medarbejdere, er det vigtigt at være attraktiv. Og det gælder ikke bare for nuværende ansatte, det gælder også for potentielle medarbejdere. Jo mere attraktiv din arbejdsplads er, jo større sandsynlighed er der for, at du kan tiltrække gode kandidater. Der er altså i høj grad også tale om employer branding. Derfor er det vigtigt, at du konstant arbejder på at forbedre virksomhedens kultur.