Elektro osmose og fugt i kældervægge

Hen over efteråret ser man ofte, at mængden af nedbør øges. Om det er efterår, eller forår er dog ubetydeligt, når det kommer til fugtig kælder. Mange gamle byggerier i Danmark er dårligt drænet, og man ser derfor ofte huse, der har fugt i kældervægge.

At få gennemført et omfangsdræn kan dog blive bekostelig affære. En ganske simpel teknologi der hedder elektro osmose har muliggjort at komme problemet til livs på anden vis. Hvis man har fugtig kælder, kan man ved hjælp af elektro osmose lede fugten i ens kældervægge væk fra murværket.

Ideen med elektro osmose er, at vandet bliver elektrisk ladet, og derefter ledes væk fra murværket til et modsat ladet spyd i haven. Hermed vil man kunne komme af med fugt i ens kælder på simpel vis.

Man kan læse mere om problematikken fugtig kælder, og kældervægge på den danske virksomheds hjemmeside. Har man fugt i sine kældervægge, vil den smarte teknik ikke kunne fjerne årsagen til fugt i kælder, som ofte er et dårligt fundament og manglende omfangsdræn. Det vil dog kunne affugte kælderen proaktivt og er derfor godt, til at skabe et bedre, sundere, og tørrere indeklima.